Van Tilburg Techniek is een elektrotechnisch installatie bedrijf dat
zich voornamelijk richt op industriële Installatie techniek.
Van Tilburg Techniek is gespecialiseerd in communicatieve
systemen, beveiliging systemen en elektrotechnische industriële
proces besturingen. Daarnaast bent u bij Van Tilburg Techniek
ook aan het juiste adres voor meer algemene elektrotechnische
werkzaamheden. Service, en een pro actieve benadering zijn voor
ons de normaalste zaak van de wereld.

Domotica

//Domotica
Domotica 2015-02-17T18:32:49+00:00

Domotica betekent huisautomatisering.

Domotica integreert technologieën en diensten in huishoudens en organisaties. Vanuit de traditionele gewoonte zijn we gewend alle technische oplossingen in huizen en bedrijven los van elkaar te zien. Door deze, vaak standaard eilandoplossingen, slim met elkaar te verbinden ontstaat domotica. Het is dus eigenlijk niets nieuws, maar gewoon het slimmer toepassen en gebruiken van de beschikbare techniek. Het biedt dus meer functionaliteit voor hetzelfde geld.

Het vraagt wel een andere projectaanpak en benadering dan de bouw vanuit het verleden gewend is. Traditioneel is men gewend tijdens het ontwerp de installaties standaard uit te rusten. Te vaak wordt er aan de eindgebruiker geen voorlichting gegeven over de hedendaagse mogelijkheden op het gebied van elektrotechniek. Resultaat is een woning met traditionele standaard installaties met beperkingen. Na de oplevering ontbreken dan de mogelijkheden om de losse systemen, zoals beveiliging, verlichting, intercom, deurbediening, temperatuurregeling, zonneweringsbediening, audio/video systemen nog slim met elkaar te verbinden. Een gemiste kans…

Domotica verhoogt het leefcomfort in uw woning en draagt op een efficiënte wijze bij aan slim wonen en werken. Bij domotica draait het niet alleen om de integratie van techniek in de woning (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.), maar ook om de integratie van diensten en service van buitenaf naar de woning toe (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.). Door deze combinatie van techniek en diensten te gebruiken op iedere plek en op ieder tijdstip dat het de bewoner past, wordt de kwaliteit van wonen en leven verhoogd.
Domotica wordt voornamelijk gebruikt door particulieren die een huis gaan bouwen of aan het verbouwen zijn. Maar ook bij woningbouwcoöperaties, kantooromgevingen en in de zorg worden Domotica oplossingen toegepast.

Huisautomatisering is mogelijk in alle vertrekken van uw woning. Wanneer u besluit uw huis te automatiseren, is het belangrijk om, voordat u gaat bouwen of verbouwen na te denken over uw persoonlijke woonwensen. Het gaat hierbij in de eerste plaats niet om de techniek maar om uw persoonlijke leef of werksituatie. Vanuit deze woonwensen kunt u dan een systeem kiezen dat bij u past en hier de (domotica)techniek op afstemmen. Huisautomatisering speelt in op de vraag naar efficiënt energiegebruik, luxe en comfort, zorg en veiligheid.

Van Tilburg Techniek is sterk in de duurzame benadering. Bouwen doet men maar ėėn keer, het zorgeloos gebruiken en genieten van een aanpasbare Slim Wonen en Werken omgeving is een proces van jaren.